tisdag 9 november 2010

Tänk dig för innan du byter telefon!

Denna mobilholk finns vid aphuset.


Visste ni att många djur och människor berövas livet därför att vi konsumerar så mycket elektronik? Mineralen coltan som bland annat finns i mobiltelefoner finns enbart på begränsade områden i Kongo. Detta medför att man krigar om den värdefulla metallen och en stor del är illegal brytning. Många hotade gorillor och schimpanser får sätta livet till och i spåren även andra arter. Därför har vi deltagit i en kampanj för att sprida budskapet att man måste tänka sig för och inte bara handla och även se till att återvinna sin mobiltelefon. Tyvärr så kan man ännu inte återvinna metallen coltan men det kan lagras och i framtiden så hoppas vi att den kommer att kunna återanvändas helt. Det är på gång inom EU med att försöka få fram en sådan möjlighet.


Vi har under hösten haft zoo-skolor där barnen har fått lära sig allt om detta och en av grupperna fick lämna in de mobiltelefoner som vi har fått in under sommaren från miljötänkande gäster.


Hoppas även du som läser detta tänker en och två gånger innan du handlar och framför allt lämna in de gamla mobilerna till återvinningen. / Ing-Marie


Inga kommentarer: