måndag 21 maj 2007

Rapport från Roots & Shoots Sweden

Här kommer vår rapport om aktiviteter under hösten och våren i Furuvik Zoo (Roots & Shots Sweden)

Tre olika Zoo- skolor har genomförts under hösten, och samtliga har dragit många deltagare. Ett stort intresse har varit runt hur kan vi rädda utrotningshotade djur, både fån skolor och olika företag runt om i landet.

Ing-Marie Persson vår coordinator har varit en mycket populär föredragshållare ute bland företag. Detta har resulterat i att Wild Chimpanzee Foundation har fått 15.000 euro i donation. Wild Chimpanzee Foundation’s aim is to protect wild chimpanzee populations and their habitat in Côte d’ Ivoire. www.wildchimps.org

Under våren har vi genomfört Schimpansens dag i vårt Zoo, som besöktes av cirka 2000 personer. Vi informerade om schimpansen och deras situation. Barnen fick knäcka nötter som schimpanser, samtidigt visade vi film hur dom gör i det vilda när dom använder redskap.

Vår schimpans hane Santino är en utmärkt konstnär och kopior på hans tavlor såldes under dagen. Även en av hans originalmålningar, målat på elefant träck papper i från Afrika såldes för 500 euro. I Sverige finns ett kaffebolag som heter Gevalia, dom skänkte 200 kg kravodlat kaffe till förmån för schimpanserna. Detta kaffe ingår i Ranforest Aliance och många besökare fick en ny syn på kaffeodlingen och deras framtida kaffeköp.

Hela behållningen den dagen blev 2000 euro, och pengarna kommer att fonderas till Tchimpounga reservatet i Congo.Vi har deltagit i Tchimpounga Youth Campaign under juni månad och det har inbringat 3.500 euro.

Översänder här en check på 3.500 euro från Roots & Shots Furuvik Sweden.

Många hälsningar
Ing-Marie Persson
Coordinator Sweden