onsdag 25 november 2009

Att vara praktikant på Furuvik

Hej! Vi heter Alexandra och Jessica och går på Spånga Gymnasium med inriktning djurvård. Vi har valt att komma till Furuvik på vår djurparks-praktik. Vi är nu inne på vår fjärde och sista praktikvecka.
Här har vi blivit väl mottagna av alla djurvårdare och andra inblandande på parken. Vi får varje dag prova på arbetet som djurvårdare – ett riktigt drömyrke!

Vi har fått lära oss de dagliga rutinerna hos alla djur och har fått massor av nya kunskaper som vi kommer att ha med oss hela livet.

Våra handledare är otroligt kunniga både teoretiskt och praktiskt, och vi får alltid svar på alla våra frågor. Bland annat har Furuviks zoolärare Elin haft en utbildning för oss praktikanter om Furuviks samarbete med olika organisationer och projekt som de stödjer. Vi har under veckorna fått mer och mer ansvar och det har fått oss att växa som personer.
Höjdpunkterna under dessa veckor har varit:

- bli kompisar med lemurerna: Vi har varit hos dem varje dag och har märkt att dem är mindre blyga och har accepterat oss.

- Etologisk studie på orangutangerna när dem fick berikning i form av glass. Igge tyckte det var jättespännande när vi skrev etogrammet och satt och studerade tillbaka på oss. Haha!

- Att lilla Selma har flyttat in helt till schimpansflocken – hon är så duktig!

- …Och det har inte varit helt fel att åka elbil heller ;)

Vi vill tacka alla djurvårdare och övrig personal för ni har tagit emot oss med öppna armar, vi har känt oss som en del av gänget här på Furuvik och vi kommer att sakna det!Lycka till med julmarknaden och hoppas att vi ses snart igen!

/Spångatjejerna



Här är vi tillsammans med lemurernas ledarhona Sofia!

Inga kommentarer: