tisdag 24 november 2009

Glass mitt i vintern?!

Under vinterhalvåret är det extra viktigt att vi ser till att våra djur inte får det tråkigt och enformigt. Sommarens dagar fylls av spännande besökare som gör att djuren alltid har något att titta på och undersöka, men hur gör vi då nu på vintern? Jo, det kallas för berikning – att man helt enkelt tillför något till djuren varje dag som gör deras vardag lite mer spännande! Det kan vara en leksak, ett nytt sätt att ge maten på eller kanske en problemlösingssitauation. Under vintern ska ni få ta del lite av vad vi hittar på för att göra det lite roligare för våra fina apor.

Idag är våra duktiga praktikanter Alexandra och Jessica som ska se till att vara orangutanger, lemurer och gibboner får ”glass”. Det är mumsigt smakande isbitar som vi fryser in fruktbitar i, som gör att aporna måste jobba lite extra mycket för att få tag på allt det goda!



Först gäller det att hacka en massa frukt som man lägger i formar/hinkar och fyller med saft (sockerfri saft...aporna kan också få hål i tänderna annars!)





Orangutangerna får lite större glassar...




...medan lemurerna och gibbonerna får lite mindre!


Efter en natt i frysen lägger vi denna go-bit i orangutang-huset!



En mycket nöjd Naong mumsar på en av glassarna.
Smaklig måltid önskar djurtjejerna!




Inga kommentarer: