fredag 20 november 2009

Bullen - vår Bästis!



Ni vet sådana där mornar då man vaknar och det är kolsvart ute, termometern visar strax över nollsträcket och regnet gör att du inte ens kan se ner till gatan från ditt sovrumsfönster? En sådan dag kan det till och med kännas kämpigt för oss att ta oss ur sängen, även om vi har drömjobbet och får vara runt omkring våra fina djur varje dag.
MEN sådan tur är så har vi det absolut bästa botemedlet mot den känslan uppe hos oss på djurhuset. Han heter Bullen och är en stor, svart härlig katt som har varit hos oss sedan 1999, då han som avsmalnad, förvildad kattunge sökte mat i våra containrar utanför djuravdelningen. Personalen började lämna mat till honom och sakta men säkert började han bli mer och mer tam och van vid människor. Det stod inte på förens Bullen (han fick sitt namn efter att han alltid åt bullar som vi slängt i containern) var en självklar och mycket omtyckt medlem i djurhus-familjen och i år har han bott hos oss i hela 10 år!

Varje morgon, oavsett väder, när vi rullar in med bilen/cykeln strax innan klockan sju på morgonen kommer Bullen och möter oss. Han jamar högt när han ser oss på långt håll, stryker sig några varv runt våra ben och spinner så högt att även den ruggigaste höstblåsten inte kan tysta honom! Han fortsätter sedan sin dag med att patrullera området kring djurhuset. Bullen är en fantastisk jägare och ser till att gnagare håller sig långt borta från våra matförråd till djuren. Han ser dock alltid till att vara inomhus i tid för morgonfikat vid klockan nio, då det är dags för kelstund igen när alla djurvårdare vill klia honom och mysa lite.

Bullen – du får oss alltid att känna oss välkomna till jobbet och vi älskar dig så himla mycket hoppas vi du vet!

En massa kramar och klappningar (men inte på magen…det vet vi du inte tycker om) från djur-tjejerna.

Inga kommentarer: