torsdag 5 juli 2007



Hej

Det händer alltid en massa i vår Ringsvanslemurflock men här kommer några episoder ifrån veckan som gått

Idag var Ringsvanslemuren, Holger, på bushumör som vanligt… han hängde på vatten kranen och lyckades vrida på den så att han blev helt blöt i huvudet och såg hur rolig ut som helst! På vanligt Holger maner så låtsades han som om allt bara var som vanligt – nya modet… J! Voto vår äldsta lemur som är hela 16 år gammal tycker om att ta det lugnt, sola och umgås med våra besökare även om han ibland kan klättra upp i trädtopparna han med. Idag satt han, på vanligt Voto maner, och solade när besökarna ställde sig runt honom och skymde solen han blängde på dom och flyttade till nästa solsätlle. Julian, 3 år, har idag haft fullt sjå med att undersöka halsband, kameror m.m. som besökarna har haft med sig alltid lika nyfiken på alla nya föremål som besökarna har med sig.

Våra Ringsvanslemurer är väldigt revirtrogna och accepterar bara människor som besökare i deras revir. Två gånger denna vecka så har fräcka ekorrar letat sig in på deras revir och det har varit ett väldigt jagande i trädtopparna och ylande ifrån lemurerna för att jaga ut dom ifrån deras revir. Förra veckan fick ringsvanslemurernas ledarhona, Sophia, syn på en Påfågel som hade mage att gå över deras bro och in på deras revir. Hela flocken var högt upp och klättrade i trädtopparna men hon kallade snabbt samman flocken och jagade ut den fräcka inkräktaren.

Besök dom gärna men kom ihåg att dom dagligen tar en kort siesta ca 13-13,30 på 1 timme men dom är söta även när dom sover!


//Camilla

Inga kommentarer: