tisdag 17 juli 2007

Mera apnyheter

Hej

I lördags hade vi ansiktsmålning i lemurhägnet. Barnen kunde bli lemurer för en dag och lägga 20:- i vår insamlingslåda. Alla pengar vi får in går oavkortat till de bevarande projekt för Ringsvanslemurer och Varilemurer som vi stödjer på Madagaskar. Idag gick jag in på min lediga dag för att vakta lemurerna så att Ann (vårt makeup proffs) kunde måla och på måndag kommer hon in på sin lediga dag för att göra ansiktsmålningar. Vi vill ju båda göra vad vi kan för att hjälpa lemurerna. Under hela dagen så målade Ann, tusen tack till er alla för ert stöd! Mycket uppskattat! Vi glömde kameran idag men ska förska återkomma med foton på alla nya lemurer som har ”flytt” hägnet!
Som jag tidigare har berättat på apbloggen så pågår det doftdueller mellan hanarna i lemurflocken och idag har lilla Adam (född 10 mars i år) börjat härma dom vuxna. Han sprang hela tiden runt och svängde sin lilla svans mot sin tvillingsyster Edla som undrade vad han egentligen höll på med. Germund, 1 år, ligger fortfarande och sover som en bebislemur och la sig idag, under den dagliga siestan och sov med fötterna mot glaset med magen i vädret och var hur söt som helst. Julian å andra sidan skulle hela tiden undersöka min lagade sökare. Den var nämligen tejpad och så brukar det inte vara så det var extra spännande att känna på och undersöka den idag.
Voto, vår äldsta lemur, har varit lite tröttare än vanligt denna vecka. Han har sovit i sin holk under några av lemurernas trädklättringspass och kommer fram när det är dags att sola igen. Idag satt han hos besökarna och lät alla som ville ta foton tillsammans med honom under tiden som dom andra klättrade och for runt bland träden.
Vitofssilkesaporna
Har ni hört något som prasslar i träden vid Vitofssilkesapornas hus, vid bron mot Hedenhös? Du har inte hört fel. I onsdags släppte vi ut dom för första gången och det dröjde ca 30 minuter innan dom satt i trädet och lapade sol och åt insekter. Under veckan som gått har dom blivit tuffare och varit fram och hälsat på besökare. En bra tid att se dom är på den dagliga matrundan, kl 15,00 för fäbodsdjuren, dom brukar noga titta på när fiskarna matas – det är spännande. Så håll utkik vid ditt nästa besök!

Hälsningar Camilla Eriksson

Inga kommentarer: