torsdag 24 januari 2008

Förkylning i aphuset!


I dag var Santino lite hängig på morgonen, han vill inget ha att äta och han låg och drog sig ända fram till lunch. Även Manda är lite snorig och gnällig, men det är inte så konstigt då alla djurvårdare är eller har varit förkylda, vi drar in förkylningarna direkt till dem.Penny hostar lite slem så i kväll så börjar vi med Bisolvon till henne,vi använder alltid human medicin till aporna det fungerar bäst.
Däremot så klarar sig orangutangerna bättre, både Igge och Naong är än så länge pigga, kanske beror det på att dom är lite längre bort i släkträdet från människan.

Nu har jag varit och hjälp Johnny, han kom och ropade om hjälp för han skulle flytta vår stora tigerpyton. Gissa om han var tung? Vi var fyra stycken som bar honom, det var tänkt att han skulle både vägas och mätas men vi måste ordna en bättre våg.Jag uppskattar att han väger runt 80 kilo och är 7 meter lång!
Dom ska gjuta nya värmeslingor i hans terrarium så nu får han bo i en stor låda under helgen.Vi får hitta på en bättre konstruktion på våg till på måndag för då ska han flytta hem igen. Jag återkommer och berättar om hur det gick.

Vi hörs och ha en trevlig helg!
Ing-Marie

Inga kommentarer: