torsdag 17 januari 2008

Schimpans aktiviteter och heta galten Sverker

En av dom svåraste men viktigaste uppgifter jag och dom andra djurvårdarna har, är att hitta på aktiviteter under vintern för aporna, det gäller att vara klurig.

Dom tröttnar fort på samma aktiviteter men en sak som dom gärna gör särskilt Penny det är att titta på TV, gärna film om schimpanser. I dag fick dom en film om reservatet Gombes schimpanser och det var jätte spännande. Alla fem satt som förstelnade framför TVn, men dom små orkade bara en stund. Penny däremot satt i 45 minuter hela programmet och var väldigt intresserad.

Orangutangerna är inte lika intresserade av TV, Naong är lite rädd för han går undan men Igge är mer van och tittar gärna en stund.

Sedan så fick dom yoghurt i specialkonstruerade stubbar som dom fick pinnar att suga upp den med. Naong han tog hela stubben och vände upp och ner så att allt rann ut, så var det lilla roliga slut, typiskt Naong.

Nu en helt annan sak, vår minigalt Sverker fick i dag en försenad julklapp. Han åkte i sin låda ner till sitt lilla harem av suggor. På en gång förvandlas snälla lilla Sverker till en ilskan best som hatar sina djurvårdare. Suggorna är bara hans. Eva kunde inte göra rent inne hos dem i dag, Sverker släppte inte in henne! När han har fått förlusta sig med alla fyra så blir han trevligare igen. Så framåt vårkanten kommer det att krylla av små Sverker barn i Fäboden.

Hälsningar Ing-Marie

Inga kommentarer: